Zomer: vakantie! Help! En nu?

Het is weer zomer. De avonden zijn lang, de dagen warm (meestal, het blijft Nederland hè) en het is vakantietijd! Ik zelf ben al op vakantie geweest, dus ik ben al ‘opgeladen’. Op kantoor is het rustiger; collega’s zijn op vakantie en overige collega’s mogen nog op vakantie, en dat is te merken!

Wat doe je in die vakantieperiode op het werk?

 Veel van onze klanten gaan collectief dicht met de bouwvak en in deze periode is echt gewoon stiller op kantoor. We hebben ook een aantal klanten die niet dicht gaan en algehele chaos hebben op de planning gedurende deze tijd: juist hoogtij dagen met een combinatie van vaste krachten die op vakantie zijn; deze klanten bellen ons in paniek op: HELP ONS, en dan het liefste gisteren nog. Snel schakelen doen wij graag; maar wij hebben helaas ook niet beschikking over legioenen krachten deze periode. Toch, met een beetje creativiteit bewijzen wij (bijna) altijd dat we het wel kunnen en dan gaan wij ook voldaan naar huis!

Daarnaast is het ook tijd voor ‘andere’ projecten. Projecten waar je die andere 11 maanden niet aan toe komt. Ik heb er nu al zin in! Lekker ‘sparren’ (ja, ik hoor het ook) met collega’s over de komende periode. Nieuwe plannen uitwerken en dat geeft energie voor september.

September is onze drukste maand en dat betekent dat ik ook gewoon ga genieten van de rustige momenten in juli en augustus. Het is niet erg om soms wat achterstallig leeswerk te doen, zo ga ik als een Duracel-konijn het 2e half jaar in!