Week van het werkgeluk || Dag 5 Ontwikkeling

Als laatste dag voor het weekend, zou ik het willen hebben over hoe belangrijk ontwikkeling in je werk is voor je werkgeluk.

Veel mensen die ik spreek hier op kantoor, geven aan te willen ‘groeien’ of ze zijn op zoek naar een ‘nieuwe uitdaging’. Dat kan voor jou heel duidelijk zijn wat je daarmee bedoelt. Voor mij, iemand die jou niet kent, is dat moeilijk in te schatten. Wat is die nieuwe uitdaging voor jou? Is dat 36 uur werken in plaats van 32? Of wil jij nieuwe vaardigheden leren? Wil je in plaats van machine operator, liever lassen?

Het is fijn als een werkgever mogelijkheden biedt om jou professioneel te ontwikkelen.

Maar persoonlijke ontwikkeling is ook belangrijk. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik op dit moment een ander persoon ben dan toen ik hier 2 jaar geleden startte. Ik heb de ruimte gekregen me persoonlijk te ontwikkelen. Dat kan met verantwoordelijkheid te maken hebben, maar ook met samenwerken met collega’s.

Ruimte tot ontwikkeling is belangrijk. Een primaire behoefte is ontwikkelen. Dat hoeft niet groot te zijn; voor sommige mensen kan een kleine verandering al heel groot zijn.

Bedenk voor jezelf; waar zou ik mezelf in willen ontwikkelen? Wat kan ik doen om mezelf verder te ontwikkelen? En hoe kan mijn werkgever me daar bij helpen?