Week van het werkgeluk || Dag 3 Management

Een goede manager is van essentieel belang voor een goede werksfeer.

Voor mij persoonlijk is een duidelijke communicatie daarin het belangrijkste. Een manager die luistert en mij de vrijheid geeft in mijn werkzaamheden, dat bevordert mijn werkgeluk.

Maar dat is voor iedereen anders. Niet iedereen heeft behoefte aan een goede band met de baas. Sommige werknemers willen een duidelijke visie en strategie en that’s it. Anderen lopen het liefst dagelijks de deur plat bij de baas.

Als manager zijnde is het lastig iedereen tevreden te stellen en daarom ‘doen ze het vaak ook niet goed’. Als medewerker ben je hier net zo verantwoordelijk voor. Communiceer, sta open en temper vooral je verwachtingen. Je baas is geen super(wo)man en kan ook geen gedachten lezen.

Belangrijk te onthouden is dat het je baas blijft. Uiteindelijk heeft hij/zij het laatste woord en daar heb je je bij neer te leggen.

En dan natuurlijk de hamvraag; hoe is mijn manager? Tja, ze gaan dit lezen, dus ik moet wel zeggen dat ze ge-wel-dig zijn. Gelukkig hoef ik niet te liegen; ik heb 2 prettige managers waarmee ik goed kan communiceren en mij de vrijheid geven die ik nodig heb. Zijn wij het altijd met elkaar eens? Nee! Maar dat zou ook saai worden. Ik heb een enorm respect voor deze powervrouwen en ik mag blij zijn met deze rolmodellen. Maar ook zij zijn menselijk, en daar ben ik erg gelukkig mee!