Week van het werkgeluk || Dag 2 Werkzaamheden

Het is dag 2 van de week van het werkgeluk en vandaag bespreek ik de werkzaamheden die je uitvoert op je werk.

De werkzaamheden die je uitvoert zijn een groot gedeelte van je werkgeluk. Heb je leuk werk? Dan ligt het voor de hand dat je werkgelukkig bent.

 

Voor mij ligt mijn werkgeluk in het feit dat ik afwisseling heb in mijn werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde. Geen kandidaat is hetzelfde. Geen klant is hetzelfde.

Mijn passie ligt bij schrijven, dat is altijd zo geweest, maar contact met mensen vind ik ook zo belangrijk. Vooral het plaatsen van een passende kandidaat bij een klant geeft mij een kick! Het geven van sollicitatieadvies aan kandidaten vind ik ook een gave bijkomstigheid in mijn werk.

Sommige werknemers willen het liefst repeterende werkzaamheden, die vinden een bepaalde zekerheid prettig. Commerciële tijgers bellen het liefst heel de dag en die krijgen een kick als ze hun targets overschreden hebben. Niemand heeft dezelfde behoeftes wanneer het gaat om werkzaamheden.

Dus oordelen over hoe en wat kandidaten willen werken doe ik nooit. Iedereen heeft haar wensen en eisen en die bespreken we daarom uitgebreid tijdens een kennismakingsgesprek. Wel is belangrijk dat ik dan een goede match vind bij zijn opdrachtgever. Als jij nu een magazijnmedewerker bent, maar je hebt interesse in operator werkzaamheden; waarom niet?

Zorg ervoor dat je je werkzaamheden leuk vindt; vind je dat niet? Bespreek dat! Er is meer mogelijk dan je denkt! Ook bij jouw werkgever. Is dat niet zo? Misschien is het dan tijd voor een gesprekje bij ons!