Succesverhaal van Rui..

Kennismaking

Eind vorig jaar solliciteerde Rui bij ons; interessante werkervaring, maar geen overtuigend cv. Toch heb ik hem uitgenodigd; een cv zegt niet alles, een persoonlijk gesprek wel.

Enthousiast kwam hij op de Schootense Dreef; onder de indruk van ons kantoor. Als een echte Portugese betaamd; druk pratend, lekker temperament vol en zonder filter vertelde hij wat hem de laatste jaren was overkomen.

De klik…

Nu was hij op zoek naar werk, maar met een zeer specifieke werkervaring, een aantal vacature eisen en een gat in zijn cv was dat voor hem lastig. Toen ik hem vroeg waar hij had gesolliciteerd gooide hij, zonder te overdrijven, 25 visitekaartjes op tafel; van afgelopen week zei hij. Die dag hadden Rui en ik een klik, ik mocht zijn Portugese attitude wel, maar begreep ook dat het sommige werkgevers zou afschrikken. We zijn uit elkaar gegaan met de belofte dat ik voor hem zou zoeken en dat hij mij op de hoogte zou houden van zijn sollicitaties.

Rui belde snel; hij had werk. Heel fijn voor hem, jammer voor ons! Tussendoor bleven we sporadisch contact houden; hij was niet blij bij zijn tijdelijke baantjes en vroeg of ik hem kon helpen; hij had zo’n fijn gesprek met me gehad. Zijn werkeisen paste destijds niet bij de vacatures, de timing liep steeds verkeerd.

De juiste timing!

1 maand geleden kwamen we in contact met een nieuwe klant. Leuk bedrijf en een perfecte match voor Rui. Ik belde hem op en die dag was de timing wél goed; hij was zo klaar met waar hij nu werkte en wilde zo graag weer operator zijn; het werk wat hij 12 jaar gedaan had. Rui ging op gesprek bij de klant en de volgende dag werkte hij er! Rui blij, klant blij, Wena blij! Die avond kreeg ik een berichtje van hem met een foto: ‘Kijk eens waar ik nu mee mag werken, Viki, ik ben nog nooit zo blij geweest. Bedankt!’

 

Word jij ons volgende succesverhaal? Neem dan nu contact met ons op!