Succesverhaal van… Joey!

Succesverhaal van… Joey

In oktober vorig jaar kwam de sollicitatie van Joey binnen. Een starter met een onduidelijk cv (oh, Indeed). Ik belde hem op en na een klik aan de telefoon nodigde ik hem uit voor een kennismakingsgesprek.  De 20-jarige jongen kwam het kantoor binnen en was duidelijk wat hij bij zijn volgende werkgever wilde hebben: toekomst perspectief.

Wat me bij hem meteen op viel was zijn volwassenheid. Ik heb hier veel jonge jongens zitten die mij geen duidelijk antwoord kunnen geven op wat ze willen: ‘als ik maar kan werken en veel kan verdienen.’ Joey wilde een carrière. Het liefste in combinatie met een opleiding.

Daarnaast had Joey korte ervaring in de horeca. Ik herinnerde me een gesprek met mijn klant over startende operators die hij graag wilde spreken: ‘als ze horeca ervaring hebben, hebben ze inzicht hoe een proces werkt. Díe wil ik spreken.’

Ik zag potentie in Joey en heb een gesprek ingepland met dat metaalbedrijf in de omgeving. Na het gesprek belde Joey me enthousiast op: dit leek hem wel wat! Ze hadden het zelfs al gehad over eventuele cursussen en hoe hij mogelijk in de toekomst zou kunnen doorgroeien in het bedrijf.

Onze klant nam hem aan en de rest is geschiedenis. Er zijn al plannen voor overname en de eerste cursussen staan gepland. Joey kwam een paar weken geleden hier op kantoor en hij zei: ’ik had het me niet beter kunnen voorstellen.’

 

Wil jij de volgende werknemer worden die een baan krijgt ‘die je je niet kan voorstellen’? Neem dan contact met ons op!