Samenwerking WerkVloerTaal

Al jaren benut Wena de verschillende doelgroepen op de potentiële arbeidsmarkt om mensen aan het werk te helpen. Om die reden zijn we een paar maanden geleden een maatschappelijk project aangegaan met WerkVloerTaal, een organisatie die inburgeringscursussen aanbiedt aan anderstaligen in de regio Helmond. We hebben contact met ze gezocht naar aanleiding van de positieve verhalen rond deze school en hun hulp van integratie voor de statushouders.

Voor ons startte het daadwerkelijke traject enkele weken geleden door een voorlichting te geven op de locatie van WerkVloerTaal in Deurne voor de cursus ONA, Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Daarna hebben wij éen-op-één sollicitatiegesprekken gehad met de cursisten , zodat zij konden oefenen. Wat hebben wij leuke en interessante mensen ontmoet daar! De samenwerking bevalt ons zeer goed en een paar weken geleden zijn we concreet begonnen met het aanspreken van deze doelgroep!

Een hoogtepunt voor ons was het ontvangen van 2 groepen bij ons op kantoor! ‘Net echt’ hebben ze eerst hun CV opgestuurd en kwamen zij bij ons op sollicitatiegesprek. Wij hebben ze tips kunnen meegeven en we hebben zelfs een aantal enthousiaste kandidaten ingeschreven en wie weet werken ze binnenkort via ons bij een van onze geweldig klanten!

Wena vindt het belangrijk een onderdeel te zijn van dit essentiële gedeelte van de integratie. Deze mensen hebben alles moeten achterlaten en wij geven ze de kans om een nieuw begin te maken! Een mooie toevoeging aan onze Nederlandse samenleving.

In de toekomst gaan we vaker deze trainingen geven en zullen wederom dit soort bezoeken plaatsvinden. Kun jij ook hulp gebruiken bij het maken van een CV of het voeren van een sollicitatiegesprek? Maak dan snel (vrijblijvend) een afspraak!