Persoonlijke kracht Wena!

Hoe kan Wena haar doelgroep het beste bereiken en helpen? Dat is een vraag waar we regelmatig als team over brainstormen en onze medewerkers naar vragen. Al jaren staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel bij Wena, en wij willen daarin blijven meegaan met de tijd. Wat kan ons team doen om het jou makkelijker te maken en, als professioneel bureau, jou goed te kunnen adviseren?

Om te beginnen; veel van onze diensten, die voor ons eigenlijk normaal zijn geworden, zijn niet bekend bij jou!

Zo zijn wij de afgelopen tijd onze CV dienst opnieuw aan het promoten, met groot succes. Wena heeft een aantal mensen aan werk kunnen helpen, door samen hun CV in elkaar te zetten. Want het maken van een goed CV is lastig; wat zet je daar nou op? Laat ons jou daar bij helpen. Vrijblijvend!

Daarnaast maken wij met onze huidige werknemers regelmatig afspraken buiten werktijd; tussen 8.00 uur en 17.00 uur werken zij, niet waar?

Maar zo flexibel zijn wij ook voor onze nieuwe klanten! Komt het jou beter uit om ’s avonds langs te komen voor een kennismakingsgesprek? Geen probleem! Ons team is flexibel en blijft graag wat langer op kantoor om samen met jou een geschikte baan te vinden!

Om mee te gaan met de huidige tijd, zitten wij tegenwoordig ook meer op sociale media.

Wena is tegenwoordig te vinden op LinkedIn, Facebook, Twitter én Instagram. Naast onze vacatures, posten we regelmatig interessante artikelen voor jou.

Heb jij tips voor ons om jou nóg beter van dienst te kunnen zijn? Laat het ons dan weten!

Dat kan via onze e-mail: mail@wenabv.com óf lekker makkelijk via de WhatsApp: 06-46123820. Maar bel jij liever? Dan kan dat ook op ons vaste nummer: 0492-507979!