Krapte op de arbeidsmarkt? Wena helpt!

Krapte op de arbeidsmarkt! Wat betekent dat voor mij?

Sinds het begin van de Corona crisis heeft Wena gemerkt dat de vraag naar werknemers sterk is gedaald. Nu laten ook de kwartaalcijfers van de Nederlandse arbeidsmarkt dat zien. Er zijn maar liefst 28% minder vacatures in vergelijking met begin maart! Naast de vraagdaling is het aanbod, verrassend genoeg, óók gedaald. 11,5% minder mensen zijn op zoek naar een baan in vergelijking met het begin van 2020. Vraag én aanbod daalt: er is een krimp op de arbeidsmarkt. Goed nieuws: de afgelopen maand is er een stabilisatie te zien! Géén verdere daling én zelfs meer vacatures!

Bron: https://www.flexmarkt.nl/arbeidsmarkt/arbeidsmarkt-ondanks-coronacrisis-nog-steeds-krap/

 

Jongeren en flexwerkers verloren vooral hun baan aan het begin van de crisis. Gelukkig zien we dat die ook snel weer solliciteren en zelfs al weer aan het werk kunnen.

Aan het aantal vacatures kan Wena zien dat bedrijven langzaamaan durven te investeren in nieuw talent en dat er weer orders binnenkomen, ook vanuit het buitenland. Voorzichtigheid is geboden, maar positiviteit overheerst.

Wat kan Wena voor jou betekenen in deze tijd?

Het woord ‘onzekerheid’.  Je wordt er in de kranten mee dood gegooid en helaas hebben wij ook geen glazen bol. Wat we wél hebben, is een professionele blik, zicht op ons lokale netwerk én een gedegen advies. Twijfel jij over je toekomst bij je huidige werkgever of zou je willen sparren over het aannemen van flexwerkers binnen jouw organisatie? Wena is jouw partner in flexibiliteit!

 

Als arbeidsbemiddelaar in een regio waar veel beweging is op de arbeidsmarkt, spreken wij veel kandidaten die op zoek zijn naar nieuw werk. Realistisch geven wij een beeld van de huidige situatie, maar moedigen ook aan om risico’s te nemen voor die nieuwe baan. Een nieuwe werkgever neemt je niet zo maar aan. Zeker niet nu. Als jij in een nieuwe branche wilt starten en een bedrijf ziet de potentie: durf die stap dan te nemen.

Daarnaast is het investeren in personeel je grootste winst. Er zijn veel vissen in de zee nu en het inlenen van flexwerkers is de ideale manier om nieuw talent in te leren en aan je te binden op termijn.

Maak een afspraak met één van onze professionals voor vrijblijvende ondersteuning in de komende ‘onzekere’ periode.

 

arbeidsmarkt helmond krapte wena