Ken jij die collega?

De collega die dankbaar is voor haar super leuke collega’s; díe ben ik!  Welke collega ben jij en herken jij jouw collega’s in deze stereotypes?

 

De ‘duizendpoot’ 

Deze collega is altijd aan het werk en klaagt daar nooit over. Andermans werk over nemen? Geen probleem! Het staat altijd in een functieomschrijving; maar deze collega is écht flexibel, efficiënt en hardwerkend! Hij is eigenlijk alle clichés waar een recruiter van kan dromen (en te goed om waar te zijn.)

 

Miss Nederland 

Op de één of andere manier ziet deze collega er altijd uit alsof ze naar een modeshow gaat, zelfs om 8.00 uur ’s ochtends. Haar in de krul, nagels gevijld, en volgens mij heb ik nog nooit dezelfde outfit gezien. Hoe doet zij het toch? Ik ben allang blij dat mijn haar gekamd is en dat mijn ontbijt niet nog op mijn gezicht zit.

 

Je work – wife 

Je bro, bestie en go-to op het werk. Zij ziet het meteen als er iets aan de hand is, jullie kennen elkaars gezichtsuitdrukkingen en weten precies wat de ander nodig heeft. Jullie zorgen voor elkaar op het werk. Jullie zouden een keer een drankje moeten doen na werktijd; vrienden zijn jullie toch al!

 

Kantoorclown 

Iedereen wil zijn vriend zijn en hij wil bevriend zijn met iedereen. Als hij in de buurt is, wordt er niet gewerkt; het is gewoon altijd lachen met hem! Is er even iets misgegaan? Hij geeft er een grappige draai aan het is opeens niet meer zo erg! Vaak zorgt hij ook voor de koffie. Wat is iedereen blij dat deze grappenmaker er is

 

Drama queen 

Jij vertelt wat je dit weekend hebt gedaan, nog geen 20 seconden ben je aan het woord en deze collega kan gewoon niet wáchten om te vertellen wat haar wel niet is overkomen, en het is altijd iets wat een béétje vergezocht is. Eerlijk waar, volgens mij komt zij zo elke dag uit een soap wandelen. Jij bent verkouden; zij heeft een longontsteking, je vader is gevallen met de fiets; haar broer ligt op de intensive care na een ernstig auto-ongeluk. Je bent bang om je teen te stoten als je thuis bent; stel je voor dat zij haar nek breekt!