Het succesverhaal van een sympathieke Syrische man…

‘Vier jaar heeft Haithem op dit moment gewacht: hij tekent zijn eerste arbeidscontract voor de lange termijn! Hij is zo ontzettend dankbaar, blij, maar ook trots dat hij na vier jaar weer zelf voor zijn jonge gezin kan zorgen.’

In april heeft Wena een sympathieke Syrische man uit Leende mogen helpen aan een prachtige productiefunctie bij een gerenommeerd bedrijf in Someren waar hij nu aan het leren is voor operator.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk (Cordaad Welzijn) in de gemeente Heeze – Leende, heb ik een gezin ontmoet die mijn hart heeft gestolen; Haithem en zijn vrouw, met hun 2 jonge kinderen. Haithem heeft elke kans aan gegrepen te integreren met de Nederlandse bevolking; hij heeft de taal geleerd tijdens zijn inburgering en heeft daarnaast veel vrijwilligerswerk gedaan.

Toen ik startte bij Wena, heb ik meteen aangegeven dat deze doelgroep interessant was voor de huidige arbeidsmarkt. Zoals Wena vaak mensen helpt om na een moeilijke periode weer aan de slag te gaan, hebben deze mensen die hulp ook nodig. In december heb ik Haithem gevraagd om Wena te helpen bij het Sinterklaasstad project in Helmond en hij was dolblij; met veel plezier heeft hij met een groep werknemers, twee dagen bij het Kasteel van Helmond gewerkt.

In maart was hij officieel klaar met inburgeren; hij kon fulltime gaan werken! Ik heb hem toen voorgesteld bij een van onze klanten. Gelukkig waren zij net zo enthousiast over zijn persoonlijkheid en hebben ze hem een mooie kans gegeven; Haithem werkt nu al bijna 6 maanden in Someren en ze zijn ontzettend tevreden met deze vrolijke, hardwerkende man. Hij leert snel en zijn Nederlands gaat steeds verder vooruit omdat hij veel in het Nederlands spreekt. Nu is hij een traject ingegaan om te leren als operator. Hoe gaaf is dat?

In het begin is hij met een auto van Wena naar zijn werk gereden, maar nu heeft hij genoeg kunnen sparen en heeft hij een tweedehands auto kunnen kopen. Dit gezin is nu officieel zelfredzaam! En dat was zijn uiteindelijke doel! En wij zijn blij hem daarbij te kunnen helpen!