Het is HEET en ik heb een sollicitatiegesprek: 5 tips

De warmste dagen van het jaar, en, omdat het in Nederland van het ene uiterste in het andere schiet, is het echt HEUL heet! Maar dat sollicitatiegesprek staat toch echt deze week gepland. Zul je altijd zien! Wat nu? 5 tips van ons:

  1. Annuleer de afspraak niet

 Goed, als jij 10 kilometer moet fietsen en dat zie je écht niet zitten, mag je het bedrijf bellen om te vragen of je de afspraak mag verzetten. Maar bel niet op: ‘ik ga liever aan het zwembad zitten, dus ik kom niet.’ Je staat dan echt met 3-0 achter en het bedrijf heeft je nog niet eens gezien. Als je van ver moet komen, probeer dan een taxi (vriendin, broer, buurvrouw) te regelen of met het openbaar vervoer te komen.

  1. Neem verfrissingsmiddelen mee

 Als het 35 graden is buiten, zweet je. Dat is niet erg, maar niet echt fris voor je gesprekspartner. Daarnaast voel je je zelf ook niet op je gemak. Neem vochtige doekjes mee, even een deootje in de auto of zelfs een schoon shirt. Let op: in het kantoor is het vaak ‘koud’, airco’s blazen, hou daar ook rekening mee. Het kan ook zijn dat er juist géén airco is; dan is een tissue geen slecht idee.

  1. Vraag of je je even mag opfrissen

 Als je bij een bedrijf binnenkomt is er vaak een receptie, en al is hij er niet; er is altijd (meestal) wel een toilet. Vraag of je daar even gebruik van kan maken. Zo kan je even je handen wassen, afkoelen en acclimatiseren. Even bijkomen voordat je een gesprek in gaat, kan er voor zorgen dat je je prettiger voelt en dus beter jezelf kan presenteren.

  1. Trek niet je bikini aan

 Goed, een coltrui is overdreven, maar ga niet je kortste broekje en een onthullend hemdje aantrekken omdat het zo warm is. Komt niet echt professioneel over. En kleding waar je je klotsende oksels niet in ziet is ook een aanrader.

  1. Drink water

 Niks is zo vervelend dan je beroerd te voelen tijdens een sollicitatiegesprek. Probeer een uitdroging te voorkomen en drink water! Daar mag je gewoon om vragen. Als je je echt ziek voelt door de hitte; geef dit ook aan. Het is echt geen schande om aan te geven dat de zon je te pakken heeft gehad en je toch liever naar huis gaat. Je hebt het in ieder geval geprobeerd.

WENA heeft deze week zelf ijsjes in huis om onze kandidaten te helpen met afkoelen (en vooruit, ook voor ons zelf). Maak nu een afspraak