Help! Hoe val ik op tussen al die sollicitanten?

Eindelijk vind je hem, je droomvacature! Die vacature waar je al heel lang op zit te wachten en die echt heel goed bij jou lijkt te passen. Hoe zorg jij ervoor dat jij tussen al die andere sollicitanten uitspringt? Lees dé drie tips in deze blog.

 

  1. Je cv 

Kijk, je cv hoeft niet perfect te zijn, maar laat zien dat je er moeite voor hebt gedaan en over na hebt gedacht; beschrijf de werkzaamheden die voor díe vacature relevant zijn. Omschrijf niet hoe jij de frietjes bruin hebt gebakken bij je vakantiebaan als je lasser wilt worden.

Hou het format van je cv overal hetzelfde en laat iemand anders het nog eens doorlezen; een cv met spelfouten is gewoon slordig.

Is de vacature in het Engels? Dan is het ook handig om je cv in het Engels te sturen. In alle andere gevallen niet; ook al vraagt men om een ‘internationaal accountmanager’ en de vacature is in het Nederlands; jouw cv dus ook. Twijfel je? Stuur dan ook in het Engels mee, maar de regel is: solliciteer je voor een Nederlands bedrijf? Dan solliciteer je ook in het Nederlands!

  1. Je motivatiebrief

 Klopt; je motivatiebrief wordt pas gelezen als je door de cv selectie heen bent, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Stuur geen standaard brief! Pas hem aan op de vacature. Gebruik de vacaturetekst om je sterke punten te benoemen en te vertellen waarom de organisatie je aanspreekt. Omschrijf met voorbeelden waarom jij de droom kandidaat bent voor de functie.

  1. De aanhef 

Dit klinkt als een inkoppertje; maar denk aan de aanhef! Kijk, ik weet dat je op andere vacatures solliciteert, maar niets staat zo slordig als je iemand aanspreekt met ‘Geachte meneer Jansen’, als de contactpersoon ‘mevrouw Weert’ is. Dit gebeurt vaker dan je denkt!

 

Word je niet uitgenodigd en heb je bovenstaande punten wel goed gedaan? Niet getreurd! Dan paste deze vacature minder goed bij je dan je dacht.

Er zijn voldoende andere banen voor je en samen kunnen wij zoeken naar een functie die beter bij jou past! Maak nu vrijblijvend een afspraak bij mij of mijn collega’s. Neem contact met me op via de mail wieke@wenabv.com of bel ons kantoor 0492-507979.