Ben jij werkgelukkig?

Je kent het wel; de buurvrouw die tijdens verjaardagsfeestjes constant zit te klagen over haar werk? Of je broer die al jaren zeurt over zijn baas, maar nooit echt actie onderneemt! Of misschien denk je nu wel; oh, die persoon ben ik! Ben jij werkgelukkig? En wat doe jij eraan om dat te veranderen?

Wat is werkgeluk?

Om het te hebben over werkgeluk, is een definitie van het begrip van belang; alleen is er geen concrete definitie van het begrip. Het Happinessbureau heeft er wel een geformuleerd: Bij werkgeluk gaat het om het hebben van positieve emoties en plezier op het werk en ook om de voldoening van het groeien en het benutten van het eigen talent.

Concreet:

  1. Jij gaat ’s ochtends met plezier naar je werk.
  2. Jij beveelt je werkgever aan bij anderen.
  3. Jij bent trots op de organisatie waar je werkt.

Toch heeft werkgeluk voor iedereen een andere betekenis en niemand kan daar voor jou invulling aan geven. Over het algemeen weet jij wel of je gelukkig bent met je werk of niet, maar of je daar gehoor aan geeft, is aan jou.

Waarom zou je werkgelukkig willen zijn?

Als jij niet blij bent met je werk, maar je toch je leven een cijfer 10 geeft: TOP! Maar je kan niet ontkennen dat het fijner zou zijn als jij vrolijk naar je werk gaat en, belangrijker nog, vrolijk naar huis gaat! Als jij gelukkig bent op je werk, presteer je gewoon beter. Jij wilt dan nog best dat extra stapje doen voor je baas of collega, jij bent dan geïnteresseerd om nog wat meer te leren en jij komt dan juist met ideeën om jouw organisatie nog beter te maken! Je werkgever zal dit gaan zien en je daar voor belonen. Dat móet je toch gelukkig maken?

Waarom zou een werkgever hier energie in steken?

Om goede medewerkers te binden, moet  je er voor zorgen dat de medewerkers tevreden zijn. Dat heeft echt niet alleen met geld te maken, dus luisteren naar de behoeften van het team is belangrijk. Ga in gesprek met elkaar en bespreek hoe je elkaar ‘gelukkiger’ kunt maken. Wees daarin wel redelijk, en ga daar open in. Rome was niet gebouwd tijdens 1 gesprek.

Begin met kleine stapjes; complimenteer je medewerker met een behaald doel, vertel zelf ook een keer een grappig verhaal om een gezellige sfeer te creëren, neem op een bijzondere dag een taart mee; wees creatief! Het kleinste gebaar weet jouw team zeker weten te waarderen!

En als medewerker? Waarom moet ik hier energie in steken?

Uiteindelijk wil jij werken met leuke collega’s, een ondersteunend management en de stabiliteit van een vast contract. Toch? Jij wilt toch thuiskomen met leuke verhalen over je werk en je familie en vrienden vertellen dat je weer gave en interessante dingen hebt mogen doen? Je kunt niet verwachten dat je werkgever alleen werkt voor jouw werkgeluk; jíj kunt zelf ook aangeven als jij het graag anders ziet.

En ik dan? Ben ik werkgelukkig?

Ik kan met oprechtheid zeggen dat ik op alle 3 punten van de definitie van werkgeluk ‘ja’ kan antwoorden. Vind ik al mijn werkzaamheden he-le-maal fantastisch? Heus niet! Ben ik 100% van mijn tijd op de werkvloer een blij ei? Echt niet! Maar ik ga wél met plezier naar mijn werk, ik ben trots op mijn organisatie en wat Wena heeft behaald de afgelopen 15 jaar. Ik heb de leukste collega’s, een stimulerend en motiverend management en dat is míjn werkgeluk.

Onderneem zelf actie!

Denk er eens over na waar jouw werkgeluk ligt en wat jij nou belangrijk vindt in een baan. Vind je dat moeilijk, omdat je eigenlijk nooit een ‘leuke’ baan hebt gehad? Laat ons je daarbij helpen! Geheel vrijblijvend maken wij een afspraak om dat rustig te bespreken. Samen gaan wij op zoek naar wat jij belangrijk vindt. Wie weet ben jij binnenkort ook ‘werkgelukkig’. Neem nu contact met ons op.